Der Mann ohne Eigenschaften (2)

Het zou door het tumult rond de rode kaart van Jan Vertonghen en het wegsturen van Marco van Basten zelf bijna worden vergeten, maar als er een persoon verantwoordelijk was voor Ajax’ nederlaag dan was het Van Basten wel. Ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit op een deskundig oordeel of een handeling die deskundigheid verried kunnen betrappen. Niet bij het Nederlands Elftal, noch bij Ajax. Evenmin heb ik het idee dat er een voetballer is die hij beter maakt. Eigenlijk heb ik geen idee wat hij wel doet – en ik ben bang dat hij dat zelf ook niet weet.
Uit de opstelling van afgelopen zondagmiddag bleek een schrijnend gebrek aan inzicht. In zowel de kwaliteiten van Groningen als die van zijn eigen ploeg. Dit was nu juist een wedstrijd om vanuit een sterke defensie en middenveld op de counter te spelen. Met Suarez en Suleimani geniepig voorin. Siem de Jong daarachter. En Jan Vertonghen natuurlijk niet links op het middenveld maar centraal. Ik ben ervan overtuigd dat zij met 2-0 hadden gewonnen. Op de manier van AZ, zogezegd. Maar goed, Van Basten is Van Gaal niet. Of hoe zei Adriaanse dat ook al weer, een goed paard is nog geen goede ruiter? Op 14 september 2007 schreef ik de column Der Mann ohne Eigenschaften. Over een voorval dat 5 jaar eerder plaatsvond. Denk niet dat er veel veranderd is.
Zie ook Der Mann ohne Eigenschaften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s