René Snoek (1961) is geboren en opgegroeid in Amsterdam en woont tegenwoordig met vrouw en zoon in Amstelveen. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte onder meer voor Computercollectief, Cycletours en puntNL.

Hij is communicatieadviseur, tekstschrijver en redacteur en geeft workshops en cursussen op het gebied van (creatief) schrijven aan volwassenen, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Als schrijver debuteerde hij in 2003 met de roman Zo vergaat een meisje. Het boek werd genomineerd voor zowel de Debutantenprijs als de Geertjan Lubberhuizenprijs. In 2008 verscheen zijn tweede roman Poste Restante. In 2009 gevolgd door het fotoboek Paradijsvlegels (samen met Ray Nicovs).

Daarnaast schreef hij de afgelopen jaren een groot aantal columns en verhalen op het gebied van reizen, wandelen, tuinieren en natuur, die onder andere verschenen in de tijdschriften Op Pad, Groei & Bloei, Seasons en Buitenleven. Op zijn website Een man met een moestuin schrijft hij over zijn ervaringen als moestuinier.

 

 

Advertenties