Lijstjes

Het werkt aanstekelijk, vindt u niet? Wat zou mijn Top 10 zijn? Ceremony van Joy Division natuurlijk, maar ook God only knows van The Beach Boys. When love breaks down van Prefab Sprout moet ook een plaatsje krijgen, net als Yellow van Coldplay. Iets van Bowie natuurlijk. Starman? Station to station? Can’t we still be friends, het origineel van Todd Rundgren, moet er ook zeker in. Fake plastic trees van Radiohead. Roxy Music, mijn lijstje kan niet zonder Roxy Music. Laten we Virginia plain maar doen. Lou Reed moet er ook in, maar met welk nummer? Komt eerder in aanmerking voor een oeuvreprijs. Doe dan maar Sunday morning. Of Pale blue eyes. Of toch maar Walk on the wild side? Mag eigenlijk niet ontbreken. En Echo & The Bunnymen dan? Ian McCullough wil ik er in hebben. Killing Moon maar. Maar ook iets vlinderlichts van Burt Bacharach en Dione Warwick! Walk on by? Hopin’ & Wishin’? Eentje moet er zeker in. En Harry Nilsson? Everybody’s talking moet erin, net als Raspberry barret van Prince. En een nummer van de debuutelpee van Elvis Costello, maakt me niet uit welke. Iets van Van Morrisson natuurlijk. En Joni Mitchell, wil ik er ook in hebben. Maybe, van Oasis, The 15th van Wire, I don’t mind van The Buzzcocks, This charming man van The Smiths. En Tinseltown in the rain, van The Blue Nile? Here’s where the story ends van The Sundays? The Ramones? Op hoeveel zit ik nu eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s