Zelfbegoogeling

Ik geloof dat bijna iedereen het wel eens doet. Uit ijdelheid, nieuwsgierigheid, of uit verveling. Met de eigen naam als zoekopdracht het web af speuren. Ikzelf doe het ook regelmatig. Uit nieuwsgierigheid, verveling en, vooruit, uit ijdelheid.
Maar niet alleen om te zien wat er over mijzelf is gepubliceerd op het web. Even nieuwsgierig ben ik naar de zoekresultaten die andere mensen betreffen met dezelfde naam als de mijne. De René Snoek van Snoek Centraal Stofzuiger Apparatuur, bijvoorbeeld. Of de tennisser van TC Lekkerkerk (in het gemengd dubbel met 7-6 verloren van Miranda Lagerwaard en Frank Groenen). Er is een naamgenoot die op de site van het 2e Bataillon Grenadier Compagnie bedankt wordt voor een foto en een die op een forum een berichtje over een reis naar Madagaskar heeft gepost. De René Snoek van Studio Hairstyle in Capelle aan de IJssel ‘zorgt met zijn veelzijdige team van stylisten dat je je iedere keer weer thuis voelt’. En wie is die waterpolocoach (Waterpoloheren De Aalscholver moeten vechten voor lijfsbehoud)? En de fotograaf van de Grenadiers, is dat ook de maker van de video over het schieten met een vuursteenslotmusket? En wat heeft René Snoek moeten doen om tijdens de feestweek van Abcoude op een tweede plaats te belanden? En dan is er nog de manager marine and safety met dezelfde naam als ik, de leerling van de Jacob Catsschool, de roeier van DRV Euros en de man die op Marktplaats een systeemplafond aanbiedt (geheel netjes gesorteerd en exclusief lichtbakken).
Ik kan er eindeloos lang naar zoeken en kijken. Ik zou hen kunnen zijn. of misschien ben ik hen wel: de tennisser, de fotograaf, de hairstylist, de waterpolocoach en de sofzuigerspecialist.

Eén gedachte over “Zelfbegoogeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s