Wij!

U al iets van gemerkt, die Week van de Democratie? Ik ook niet. Behalve dan die reclames en affiches die ons overal krijgshaftig ‘Wij zijn de baas!’ toeroepen. Ik heb altijd heel andere associaties bij het begrip ‘democratie’. Dacht dat we nu juist hadden afgesproken dat het zo eenvoudig niet lag.
Je zou kunnen zeggen dat de bedenkers de tijdgeest feilloos aanvoelen. Of dat zij gemakzuchtig meeliften op het volksempfinden. Overigens uit psychologisch opzicht wel interessant hoe ‘ik!’ ‘wij!’ kan worden. Het heeft denk ik met het aantal stemmen te maken. Als je maar met genoeg mensen ‘ik!’ roept, gaat het vanzelf als ‘wij!’ klinken.
Noem me een lafaard, maar een beetje eng vind ik het wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s