Schaduwspits

Het was gisteren, wat later op de avond. Toen ik al die fijne voetballers weer voorbij zag komen. Fabregas, Iniesta, Nasri, Alex (nee, niet de ex-PSV’er, maar die van Fenerbahçe). Het gebeurde in de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Besiktas. In het Stade Vélodrome trok een speler van Marseille een sprintje langs de rechter zijlijn van het veld. Hij passeerde één man, een tweede en gaf een schot dat rakelings over de lat ging. Tenminste, dat geloof ik. Ik weet het niet zeker. Mijn aandacht werd namelijk getrokken door een plastic zakje dat door de lucht zweefde. Terwijl de speler op volle snelheid lag en zich van zijn tegenstanders ontdeed, zweefde het moeiteloos een aantal meters hoger achter hem aan. Gegrepen door welke raadselachtige wind in het Stade Vélodrome volgde het zijn spoor? Alsof het geen enkel moeite kostte, zo gleed het door de lucht. Lichtvoetig, snel en sierlijk. Onverstoorbaar. Volkomen in balans. Zijn naamgenoot in American Beauty degraderend tot edelkitsch.
‘Kopen dat zakje,’ SMS-te ik diezelfde avond nog naar Ajax-directeur Van Geel.

plastic-zakje.jpg

Gelooft u mij niet? Kijk zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s