Aftellen (3): U2 – Ordinary love

Ik moet bekennen dat ik ze wat was vergeten.  Het was al weer een flinke tijd geleden dat ze een album hadden uitgebracht en de echt goede nummers, die tijd lag nog verder achter ons. Het was de band van de megalomane stadionconcerten geworden en Bono was meer en meer dat irritante opdondertje geworden dat een messiascomplex koppelde aan een leven in de jetset.

Het was mijn zoon die ze weer onder mijn aandacht bracht: ere wie ere toekomt. Allereerst door kaartjes voor hun Innocence & Experience tour te kopen. Een fantastisch concert waar wij vorig jaar samen naartoe gingen en dat mijn mening over hen in een klap in de prullenbak deed belanden.

Ik had natuurlijk een ander nummer van hen kunnen kiezen – en eerlijk gezegd had ik dat eigenlijk ook gedaan. With or withou you vind ik het mooiste nummer dat ze hebben gemaakt en natuurlijk had het in mijn lijstje moeten staan.

Maar op het laatste moment koos ik voor deze akoestische live versie van Ordinary love.  Uit de Tonight show.  En er mogen niet twee nummers van dezelfde artiest in mijn top 10 staan. Het was wederom mijn zoon die mij het filmpje liet zien. Ademloos keken wij samen toe. Let u ook eens op Jimmy Fallon en Will Smith die, en dat is niet gespeeld, diep onder de indruk zijn. Net als The Roots.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik houd het bij het kijken niet droog. Daarom op 3.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s