Aftellen (5): David Bowie – Word on a wing

De artiest met het mooiste oeuvre is zonder enige twijfel David Bowie. Punt.

De vraag was dan ook niet of hij in mijn lijstje zou moeten staan maar met welk nummer. Bij zoveel keus weegt vooral dat wat niet gekozen wordt zwaar. Maar ach, het is maar een lijstje. Een gezelschapsspelletje in de dagen rond kerst en nieuwjaar.

Maar toch.

De keus is uiteindelijk gevallen op Word on a wing. Waarom? Omdat Station to station misschien wel de mooiste lp is die ooit is gemaakt. En Word on a wing het beste in de lijn van mijn lijstje past.

En vanwege die ene strofe, die paar maten die ik zo hartverscheurend mooi vind. Sweet name, you’re born once again for me.  Wat ik overigens tot de entree van het web decennia lang voor Sweet dame you’re home once again for me gehouden heb. En wat ik, als er niemand bij is, stiekem nog steeds zing.

Daarom, ja.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s