Aftellen (7): Carly Simon – Coming around again

Zou Harry Mulisch dan toch gelijk hebben? En het geheim van de wereld besloten liggen in het octaaf? Er is veel te zeggen over Carly Simon’s Coming around again en het nummer herbergt veel moois, maar van die twinkelende octaafjes, eerst die G’s en daarna die C’s, word ik elke keer week in mijn knieën.

Ik hoorde het nummer voor het eerst, of beter gezegd: ik werd erdoor overvallen, toen ik laat in de avond langs de zenders zapte en bleef hangen bij Heartburn, een film van Mike Nichols met Meryl Streep en Jack Nicholson. Ik weet niet meer of het een erg goede film vond. Ik geloof het niet. Het waren de twee acteurs waardoor ik wat langer naar de film bleef kijken. En toen klonk plotseling dat nummer. Bedwelmend en betoverend. Pijnlijk en verzoetend tegelijk.

Misschien is dat wel wat alle nummers in mijn lijstje gemeen hebben: ze doen een beetje pijn en tegelijkertijd verzachten ze die pijn.

En die koortjes op het einde, ach, die neem ik graag voor lief.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s