Bookstore Day

bookstore.jpg

Het kreeg de nodige aandacht op radio, tv en in de pers: Record Store Day. Op zaterdag 16 april werden platen, platenzaken en platenliefhebbers in het zonnetje gezet.

Ik zie dat graag. Hoewel ik mijn muziek voornamelijk via Spotify beluister, ben ik supporter van vinyl, van platenwinkels en van alles wat naar Voorbije Tijden neigt.

Of Voorbije Tijden? Als ik de publicaties mag geloven is vinyl terug van (eigenlijk nooit) weg geweest, de platenzaak opgenomen in de vintage trend en offline helemaal hip.

Ik schreef het laatst al naar een  marketingbedrijf dat voor bibliotheken werkt: “Stel je het volgende voor. Een jonge CEO van een start-up komt je kantoor binnen en schetst je een beeld van een hippe onderneming waarin het beste van twee werelden wordt gecombineerd. De voordelen van streamingdiensten gecombineerd met de look & feel van vintage. De principes van een share economy met de sfeer van een community table. De kracht van storytelling met de geur van papier. Online presence gecombineerd met loungebanken en latte macchiato. Bricks met clicks, offline met online, multimedia met zelfontplooiing, hippies met hipsters, babyboomers met digital natives… Je steekt je hand op. Wacht even, onderbreek je hem, goed verhaal, maar het bestaat al. En we noemen het ‘bibliotheek’.

Laten we het gewoon hardop uitspreken: de toekomst is aan het boek. Het papieren boek. Bij wijze van startschot stel ik voor om die toekomst in te luiden met het uitroepen van een Bookstore Day.

In het Engels, ja.

Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s