Het meten van de wereld

Bent u al ge-streetviewd? Is de googlemobiel al bij u langs geweest? Bij mij wel. Al hebben ze ons straatje overgeslagen. Ik vind het een fascinerend project. Fascinerend en belachelijk tegelijk. Doet me erg denken aan de film Fitzcarraldo, van Werner Herzog. Of aan het boek Het meten van de wereld van Daniel Kehlmann. Ik weet zeker dat wij over een zekere tijd met eenzelfde verwondering naar dit in beeld brengen van de wereld zullen kijken. Hoop dat een schrijver daar dan een mooi boek van zal maken. Over hoe de googlemobiel naar de uithoeken van de wereld trekt om ook daar elke stoffige straat en onverharde landweg in beeld te brengen. Hoe hij op de ene plaats met gejuich wordt ontvangen, terwijl hij ergens anders op een bernbom stuit.
Ach, we moeten toch wat doen nu we eenmaal hier zijn. Het houdt ons van de straat – of nee, dat juist niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s