Trespassers W

Wist u dat er per jaar 2000 keer een boete wordt gegeven op grond van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht?
Ik ook niet.
Ik las het in de boekenbijlage van de NRC van afgelopen vrijdag. Hierin besprak Guus Middag het boek Verboden aan te plakken van Jelle Leenes. Klonk als een leuk boekje, waarin de schrijver onder andere de wereld ontsluit die schuil gaat achter het bordopschrift ‘Verboden Toegang, Art. 461 Wetb.v.Strafr.’.

Ik moest daarbij denken aan het bordje der bordjes, de moeder aller bordjes: het bord met Trespassers W erop dat naast het huisje van Piglet staat.

Voor de liefhebbers:

The Piglet lived in a very grand house in the middle of a beech-tree, and the beech-tree was in the middle of the forest, and the Piglet lived in the middle of the house. Next to his house was a piece of broken board which had: “TRESPASSERS W” on it. When Christopher Robin asked the Piglet what it meant, he said it was his grandfather’s name, and had been in the family for a long time. Christopher Robin said you couldn’t be called Trespassers W, and Piglet said yes, you could, because his grandfather was, and it was short for Trespassers Will, which was short for Trespassers William. And his grandfather had had two names in case he lost one—Trespassers after an uncle, and William after Trespassers.
“I’ve got two names,” said Christopher Robin carelessly.
“Well, there you are, that proves it,” said Piglet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s