Vanitas (2)

Ik weet niet of Gerdi Verbeet de vergelijking bewust maakte toen zij in een interview met PowNews sprak van ‘het niet kunnen ophouden van een twittertje’. Hoe dan ook, ik vind het de spijker op zijn kop. Al dat lekken van meningen en meninkjes, ijdele onbenulligheden. Verbale incontinentie is het. In het zorgcentrum van mijn moeder hangt permanent de enigszins zure geur van urine- en geheugenverlies. Het is diezelfde geur waarvan onze samenleving lijkt doordesemd. Misschien had Femke Halsema wel zo’n hoed moeten dragen, zo’n koksmuts à la Marianne Thieme, met daarop ‘Meningvrije Maandag’.
En dan volgend jaar de rest van de week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s