Rafael

Ik weet niet welk doelpunt ik mooier vond, gisteren. Nee, ik heb het niet over ons eigen bekertoernooi, maar over de wedstrijd van Madrid tegen Sporting Gijon. Natuurlijk niet het hakje van Van der Vaart, wat ongetwijfeld weer de wereld over zal gaan. Overschat, die hakjes. Voetballen doe je met je hoofd. Zoals alles trouwens. Behalve schrikken en verliefd worden. Dat gaat zelfs beter zonder hoofd. Maar goed, we hadden het over voetbal. Wat de doelpunten betreft, de een was nog mooier dan de ander. Maar de mooiste actie was ongetwijfeld de assist van Van der Vaart op Robben. De aanname op de borst en dan in één keer het steekpassje. Net na de stuit. Ietsje buitenkant voet. De bal onder het hart geraakt. Backspin. Zodat-ie eerst nog even doorglijdt over het gras en dan mooi stil komt te liggen, precies voor de voeten van de sprintende Robben. Zoals een trekstoot bij het biljarten. Ragfijn. En met een ontspannen voet getrapt.
Hoelang zou het nog duren voordat we zoiets weer zien op de Nederlandse velden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s