Flashmob

Ik las vandaag dat de Nederlandse groep Shoqs voor morgen een zogenaamde flashmob heeft aangekondigd op het Centraal Station van Utrecht. Een aangekondigde flashmob. Dat is net zoiets als van te voren even bellen om te zeggen dat je iemand komt verrassen met een bezoekje.
Het is dan ook de eerste keer dat deze groep zich op het podium begeeft. Valt nog mee dat ze de NS niet om toestemming hebben gevraagd. Of zouden ze er zeker van hebben willen zijn dat er morgen een cameraploeg op het CS klaar staat? Want stel je voor je bent aan het flashmobben en er is niemand van de tv aanwezig.
Ze schijnen zich hebben laten inspireren door de Amerikaanse groep Improv Everywhere. Uit de Champions League van het flashmobben, zeg maar. Die hebben onder andere een keer met tientallen leden een elektronicazaak bezocht in dezelfde kaki broek en blauwe polo als het personeel daar heeft. Klanten wisten niet meer wie er werkte en wie niet.
Kijk, dat is nou wél leuk.

2 reacties op “Flashmob

  1. Ja, als je nou eens verder had gelezen op die site dan had je wel gelezen dat dit de enige van te voren aangekondigde flashmob zou zijn, omdat het de eerste is. Verder schijnen we ons niet de hebben laten inspireren door de Amerikaanse groep Improv Everywhere, dit is nog waar ook namelijk.

    kijk maar even naar dit filmpje. Dat is van Improv Everywhere. En verder niet zo zeuren over wat leuk is en wat niet. Er zijn zat mensen die hier niet vanaf weten en die wel verrast willen zijn. Maar blijf zelf vooral thuis, want het is toch geen verassing meer, en daarom meteen helemaal niet leuk meer.

  2. als je goed had gelezen had je geweten dat ze het aangekondigd hebben omdat ze nog nooit eerder een actie hebben gedaan. Geef die gasten de kans om te zien hoe het werkt, en kom daarna pas vertellen of het leuk was of niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s