De verlossing van Luca Toni – EK (4)

In tegenstelling tot mijn zoon vind ik Luca Toni maar niets. Sterker nog, ik verdenk hem ervan dat hij in het geheel niet kan voetballen. ‘Maar hij legt ze met hoofd en borst panklaar neer,’ zegt zoonlief. Dat is waar. Met borst en hoofd wel. Dat is de tragiek van Toni. Als er een sport zou zijn die ‘rompbal’ of ‘kopbal’ zou heten, zou hij ongetwijfeld een van de besten ter wereld zijn. Helaas bestaat zo’n sport niet en luidt de naam van de sport die hij wel beoefent ‘voetbal’.
Zo speelt hij ook. Met de spijt en wanhoop in zijn lichaam. Om die twee dingen onderaan zijn benen die een echte heldenrol in de weg zitten.
Laat kop of rompbal dan niet bestaan, er is een sport die hem op het lijf is geschreven. Aussie Rules Football. Daaraan moet ik altijd denken als ik hem zie. Kort, strak broekje, shirtje zonder mouwen. Springen, gooien, smijten, rennen. En soms die bal, of tegenstander, een lekkere hengst. Aussie Rules. De verlossing van Luca Toni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s