Inbreken

Een van de aantrekkelijkste mogelijkheden van LimeWire vind ik de optie ‘Host Bladeren’. Neuzen in de muziekcollectie van iemand anders. Alsof je inbreekt in het huis van een onbekende en diens platencollectie door je vingers laat gaan. Niet om iets mee te nemen. Alleen maar om te raden wie de eigenaar is.
Vanmiddag kwam ik via New Order’s Procession bij zo’n host terecht; ik ben een late leerling, een recente gebruiker, en probeer op het web iets terug te vinden van de rijen elpees die ergens in een kast van mijn huis staan te verstoffen.
Op wiens computer was ik aangeland? In welk land, stad, straat en huis? Ik zag veel nummers van New Order staan, Van de Clash ook ten tijde van London Calling en Sandinista; wat een zoet weerzien met Train in Vain was dat! Maar ook een groep als The Killers was present. Iemand van mijn leeftijd, dacht ik. En een man, zonder twijfel een man. Maar wie? En waar?
Zou het leuk zijn om te weten? Nee, juist in de geheimzinnigheid, de illegaliteit en in het raadsel ligt de aantrekkingskracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s