Klemtoon

Het is al een tijdje aan de gang. Ik denk dat ik het zo’n twee jaar geleden voor het eerst hoorde. Het viel me daarna steeds vaker op en de laatste tijd is de verspreiding echt goed op gang gekomen. De klemtoon. In de combinatie van een voorzetsel en het wederkerig voornaamwoord ‘elkaar’. Voor elkaar. Op elkaar. In elkaar. Je hoort de klemtoon steeds vaker op het voorzetsel gelegd worden. Voor elkaar. Op elkaar. In elkaar. Waar komt dat vandaan? Wat is de achtergrond? Waar ligt de oorzaak? Geen idee. Maar let maar eens op. Bij BNN op Radio 1, bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s