Cursussen voor volwassenen

Voor elke schrijver

Elke tekst is een verhaal. Of het nu gaat om een zakelijke tekst of een literaire roman. Elke tekst heeft een schrijver en een lezer. En elke schrijver wil dat zijn lezer dat leest wat hij wil dat hij leest. Of het nu gaat om een romancier, een tekstschrijver, of iemand die regelmatig zakelijke memo’s schrijft.

Voor elk genre en elk niveau

Of je nu net begint of al jarenlang voor werk of privé dingen op schrift stelt, de cursussen die ik geef zijn voor iedereen geschikt. Wat je ook schrijft, voor wie je ook schrijft en hoeveel je ook schrijft. Bij elke tekst en elk verhaal gaat het erom om je fantasie en creativiteit te leren gebruiken. Om je gedachten helder op papier te krijgen. Om zinnen te schrijven die de lezer sturen in de richting die jij wilt dat hij gaat. Schrijven is spelen, manipuleren, kiezen, weglaten, identificeren, denken in beelden, durven te verdwalen.

Individueel of in groepsverband

Mijn cursussen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in taal, beter wil leren schrijven, op zoek is naar zijn lezer, of gewoon plezier heeft in lezen en schrijven. Individueel of in groepsverband. Op elk niveau. Van eenmalige workshop tot een langer lopende cursus. Zakelijk of creatief. Groepscursussen starten op een bepaalde datum en vinden op een bepaalde locatie plaats. Individuele cursussen kunnen op elk gewenst moment starten en vinden online plaats.

Schrijfatelier

Voor mijn cursussen gebruik ik graag de term ‘Schrijfatelier’. Omdat ik je in de cursus door middel van schrijfopdrachten aan het werk zet. Die opdrachten worden vervolgens besproken in de les. Met theorie, voorbeelden, tips en suggesties. Je leert van je eigen werk, van dat van anderen, maar ook van de analyses en reacties.

Meer weten?

Heb je interesse in een workshop of cursus? Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail naar info@renesnoek.com of bel 06 485 04 095. Of neem contact met mij op via het contactformulier op deze site.