Cursussen

Schrijven doe je met je hoofd

Laten we het, alvorens over schrijven te beginnen, eerst eens over lezen hebben. Wat is lezen? Mijn antwoord zou luiden: het omtoveren van spettertjes drukinkt in een wereld vol mensen, plaatsen en gebeurtenissen. Een wereld voor jou alleen, waarin je kunt rondlopen, verdwalen en de tijd vergeten. En schrijven dan? Schrijven is het omgekeerde, het spiegelbeeld: het omtoveren van beelden in je hoofd, mensen, plaatsen, gebeurtenissen, in woorden en zinnen.

Creatief schrijven

De intentie van de schrijver is de lezer dat voor ogen te laten zien wat hem voor ogen stond. Een cursus creatief schrijven moet de middelen, instrumenten en technieken leveren om dat doel te realiseren. Van het spelen met fantasie en het uitwerken van ideeën, tot het neerzetten van scènes en het plaatsen van het enige juiste puntje op net die ene i.

Voor elke schrijver, elk genre en elk doel

Het is een misverstand dat creatief schrijven alleen over fictie gaat. Over literatuur met een hoofdletter L. Of je nu betere brieven wilt schijven, vakantiebelevenissen wilt vastleggen, zakelijke rapporten wilt schrijven of toch literaire aspiraties hebt, creatief schrijven helpt je daarbij. Door te zorgen dat wat jij in je hoofd hebt helder op papier komt. En binnenkomt bij de lezer.

Individueel of in groepsvorm

Ik bied cursussen en workshops aan in drie vormen:

  • Workshops voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs
  • Cursussen voor volwassenen, individueel en in groepsvorm
  • Schrijfcoach en manuscriptbegeleiding